Ristdel

Hjelpemiddelsentralen art.nr. 214412. Megia art.nr. 1002

 

Barn uten spesielle tilretteleggingsbehov liker fra ca. 6 måneders alder å riste på gjenstander for å høre om de lager lyd. De liker også at gjenstander har hull og/eller hulrom de kan putte fingrene i, noe som er med på at de etter hvert utvikler pinsettgrep. I samme alder begynner barna å kaste gjenstandene ned på gulvet, noe de holder på med noen få måneder før gjenstandene blir plassert på bordet eller gulvet istedenfor. Barn og voksne med spesielle tilretteleggingsbehov trenger også gjenstander som kan ristes og utforskes fordi de har hull i en størrelse som passer deres hender, slik at de kan utvikle pinsettgrep.

 

De som kaster gjenstander trenger etter vår erfaring spesiell tilrettelegging for å komme videre til neste trinn i utviklingen.  De har fortsatt behov for å riste på gjenstander som lager lyd. De vil i tillegg profitere på å få jobbe med et stort antall med materialer som ikke kan skade personen eller de andre i nærheten. I dette produktet er det valgt slangebiter, som kan plukkes av og utforskes for så å kastes på gulvet. Det gir eleven mulighet til repetisjon når bitene plukkes av gjentatte ganger, og som til slutt medfører at eleven blir mer interessert i å utforske og eksperimentere med bitene enn å kaste de.

 

Videre i utviklingen vil personen begynne å eksperimentere med hvor mye som kan holdes i hver hånd, som er startfasen på å lære om mengde. Det kan personen lære med å gripe trepinnene, metallkjedene eller slangebitene på metallbeholderne.

 

Materialene i denne pakken er laget av tre, plast og metall slik at personen får lære å håndtere og sammenligne gjenstander med ulik overflate, temperatur og tyngde.

Det følger med strikk og borrelås som kan brukes til montering av

gjenstandene.

 

Innhold:

Kopp med nøkkelringer, kopp med gardinringer, kopp med beltespenner, kopp med måleskjeer, 2 stk. metallbeholdere med slangebiter utenpå og med innhold som lager lyd ved risting, 6 taktile trepinner, fangharpe med to typer metallkjede for å riste/lage lyd med.

 

 

Megia AS    Totlandsvegen 310    5226 Nesttun    Tlf. 909 94 978    Org.nr. 992524103